Wil je als werkzoekende succesvol zijn?

Het is een feit: Je bent op zoek naar nieuw werk. Voor vele werkzoekenden is het normaal hun c.v. weer af te stoffen en aan te vullen. Er wordt gezocht op vacatures in de krant en sommige aan mensen wordt verteld dat ze op zoek zijn naar nieuw werk. Inschrijven bij uitzend- en detachering- en interimbureau's volgt dan vaak. Weer anderen zijn een stap verder en maken gebruik van Linkedin en Twitter en vragen via via of ze iets weten.

Sommige mensen zeggen geen contacten te hebben. Wat mij daarbij opvalt is dat men door lange tijd in loondienst gewerkt te hebben, men niet meer weet hoe je je ondernemend moet opstellen. Veel mensen verliezen letterlijk hun zelfstandigheid. Dit weerhoudt ze om succesvol te netwerken op een manier dat bij hen past. Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze niet de juiste vacature kunnen vinden. Maar als de werkzoekende zelf onvoldoende weet wat zijn talenten zijn dan zal hij ook niet zijn unieke pluspunten naar voren kunnen brengen om toch die baan te krijgen, ondanks dat hij/zij dat papiertje niet op zak heeft. In mijn werk help ik mensen om ondernemend te zijn. Moet je je dan gelijk inschrijven bij de KvK? Nee, dat is niet wat ik bedoel. Ik leer je graag hoe je als werkzoekende succesvol kunt zijn en hoe je meer uit je contacten kunt halen. Ik help je een baan te creëren die bij je past.