Iedereen kan gemist worden

Je bent een medewerker of manager die veel verantwoordelijkheid heeft. Wanneer het op het werk niet goed gaat worden er mensen aangewezen die 'eruit' moeten. Ontslag volgt dan vaak. Ongeacht, hoe verantwoordelijk je ook bent, het soort werk je hebt ontwikkeld of de organisatie die je hebt helpen opbouwen. Je hebt daarin misschien een unieke bijdrage geleverd. Vandaag de dag is reorganiseren een feit. Wat mij opvalt is dat veel mensen besluiten het 'af te wachten'. Ik spreek vaak mensen die zeggen dat ze sinds een  jaar wisten dat het 'eraan' zat te komen. En dan kan het ineens zover zijn. Ondanks goede beoordelingen kun je zomaar zonder werk komen te staan. Het is hard om te ontdekken dat je dan gemist kan worden uit een systeem waar je jarenlang onderdeel van hebt uitgemaakt. Maar het kan. En het is zo. Zo kan het systeem ook werken. Mensen worden aangewezen en ontslag volgt. Iedereen kan gemist worden. 

Misschien heb je weleens in zo'n situatie gezeten of voel je dat je voor de keuze staat of gedwongen wordt door een reorganisatie of ontslag.

Mijn advies: wees er op tijd bij! Wacht niet af tot het moment daar is. Zoek tijdig professionele begeleiding. Er is vaak meer voor je mogelijk (binnen en/of buiten de organisatie) dan je zelf hebt bedacht.