InChange Reïntegratie

Wanneer je ziek bent uitgevallen door lichamelijke en/of psychische klachten dan kun je het gevoel hebben dat terugkeer op de arbeidsmarkt of zelfs in de maatschappij erg moeilijk is. Je leven lijkt dan te worden beheerst door klachten en allerlei medische afspraken. Dat kan zwaar zijn voor jou en voor je naasten. De afstand naar werk is dan nog te groot om op eigen kracht te overbruggen.

Modulaire re-integratiediensten

Een eerste belangrijke stap is om overzicht te krijgen in je persoonlijke situatie. Maar hoe doe je dat wanneer er zoveel speelt? Je focussen op het vinden van werk is dan misschien wel een doel maar in dit stadium nog niet haalbaar. Dan moet er eerst iets anders gebeuren, namelijk weer structuur in je leven krijgen. Op het moment dat er verschillende life-events plaatsvinden dan is het lastig om te kunnen concentreren en dingen te onthouden. Je kunt dan in een emotionele ‘rollercoaster’ terechtkomen. Dat is begrijpelijk. Je hebt dan ruimte nodig om te ventileren en om te spiegelen met een coach, zodat je daarvandaan stappen kan maken. Je kunt via jouw contactpersoon bij het UWV meer informatie opvragen over dit traject. 

Werkfit maken

Een eerste belangrijke stap is om fitter te worden. Om langzaam een arbeidsritme op te bouwen. Door het doen van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk dat past bij je mogelijkheden. Dat bouw je geleidelijk op. Daar word je dan in gecoached. Je staat er niet alleen voor. Zo kun je in een veilige omgeving werken aan je vaardigheden. En word je weerbaarder. Dit is een mooie manier om weer aan werkzaamheden, collega’s en tijden te wennen. Samen kijken we steeds wat de volgende stap is en wat je daarin nodig hebt. Het is vanzelfsprekend -in tegenstelling tot veel andere bureaus- dat je niet in de massa opgaat en in 'klasjes' wordt begeleid. InChange hanteert een persoonlijke aanpak en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met de meest uiteenlopende vragen of uitdagingen. Je kunt je via jouw contactpersoon bij het UWV aanmelden voor een Werkfit traject bij mij. 


 

Naar Werk traject

In de gesprekken die we voeren gaan we in op je CV en op de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt. Ik help je bij het maken van vervolgstappen. 

Je blijft in beweging door stapsgewijs te werken aan oplossingen. Dat kan door te oefenen met sollicitatie en netwerk gesprekken en door te zoeken naar geschikte banen of opdrachten die bij je passen. Je leert zo jezelf te profileren op de arbeidsmarkt. Daar heeft InChange een moderne en succesvolle aanpak voor ontwikkeld. Het maken van tussentijds opdrachten helpen je verbonden te blijven en stapsgewijs te werken. Zodat je mentaal klaar bent voor de volgende stap. Je bent telkens bezig met onderzoeken van je mogelijkheden met betrekking tot de arbeidsmarkt. Met als doel dat het uiteindelijk leidt tot het vinden van een nieuwe bestemming / opdrachten (als je als zelfstandige wilt starten) of werk. InChange werkt hierbij met jou een op een. Een persoonlijke benadering dus waarbij jij en jouw vragen  en situatie telkens centraal staan. 

Jobcoaching 

Wil jij persoonlijke begeleiding op jouw werkplek? Dan biedt het UWV de mogelijkhed om klanten met een WAJONG, WIA, ZW uitkering te laten begeleiden door een jobcoach. Maar een werkgever kan ook een verzoek bij InCHange indienen indienen voor begeleiding van een werknemer op de werkplek. Je kunt begeleiding aanvragen via je contactpersoon bij het UWV of Gemeente. Of je kunt direct contact opnemen via telefoonnummer 06-21400982.