Gestalttherapie

Gestalt therapie is een cliënt gerichte benadering dat cliënten helpt om focus te krijgen op het heden, het nu. Om te begrijpen wat er gebeurt in hun leven op dit moment. Door middel van het doen van experimenten ondervindt de cliënt nieuwe mogelijkheden in zichzelf. Door gestalt leert de cliënt meer gewaar zijn te ontwikkelen over hun eigen gedachten en gevoelens en hoe hun patronen en gedrag hen tegenhoudt om meer self awareness te krijgen, welke hen tegenhoudt om zich vrijer en gelukkiger te voelen.

Gestalttherapie kan helpen voor cliënten die kampen met angsten, depressie, laag zelfbeeld, relatieproblemen en lichamelijke klachten. Voorwaarden voor mij om met cliënten te werken zijn cliënten die geïnteresseerd zijn om aan zichzelf en hun gewaarzijn te werken. Cliënten die zicht willen krijgen op hun eigen rol in situaties welke kunnen leiden tot ongemakkelijke situaties.

Ik maak gebruik binnen de gestalttherapie van verschillende methoden zoals lichaamswerk, dansen, tekenen en drama. En anderdere hulpbronnen zoals muziek en film. Ook het werken met paarden kan hier een onderdeel van uitmaken.

Ik ben in het contact met jou gefocused op wat zich in het moment afspeelt, in plaats van waarom dingen gebeuren. Het woord Gestalt betekent geheel en is ontwikkeld door Fritz Perls. Met het geheel wordt bedoeld, als entiteit bestaande uit lichaam, geest, ziel en door het verleden naar het heden te brengen in plaats van terug te kijken naar hoe dingen waren. Perls geloofde dat we niet in een wereld leven om te voldoen aan het beeld wat anderen van ons hebben, en dat zouden wij ook niet moeten vragen van anderen. Ik kijk graag met jou wat er in het moment van onze ontmoeting afspeelt in het 'hier en nu'.

Gestalt therapie helpt cliënten beter zichzelf te begrijpen en hoe hun keuzes die zij hebben gemaakt effect hebben op hun gezondheid en hun relaties. Wanneer je hier meer over wilt weten en wat ik voor jou kan betekenen kun je vrijblijvend contact opnemen.