45+ Ontwikkeladvies

Werknemers

Hoe lang ben jij inmiddels aan het werk? Misschien mag je nog wel ruim 20 jaar werken. Maar wat heb jij hierin nodig? Het doel van ontwikkeladvies is dat het je stimuleert om de regie van je loopbaan in eigen handen te nemen, het geeft inzicht in het toekomstperspectief van jouw baan, je competenties en mogelijkheden. Hoe kan jij op een duurzame en leuke manier werkend je pensioenleeftijd bereiken?

Hoe ziet het ontwikkeladvies eruit?
Het ontwikkeladvies is voor alle werkende 45 plussers (inclusief ZZPers) met een dienstverband van minimaal 12 uur (niet ziek of werkeloos). Voor hen heeft het ministerie van Sociale zaken een subsidie beschikbaar gesteld van 600 euro per advies. Binnen dit advies wordt jouw loopbaan en situatie op de arbeidsmarkt in kaart gebracht. Aan het einde van dit traject ben je in het bezit van een concreet ontwikkelplan gericht op jouw toekomst, competenties en situatie. Sta je bijvoorbeeld aan de vooravond van een verandering op je werk, zou je graag een andere baan willen of loop je tegen bepaalde zaken aan binnen jouw huidige functie? Dan kan dit ontwikkeladvies uitkomst bieden. Ook als je geen specifieke vraag hebt kun je je aanmelden voor ontwikkeladvies. Je mag het zien als een tussentijdse toetsing die weer helderheid geeft over jouw loopbaan.

De subsidieaanvraag loopt via Inchange en hier hoef jij dus niets voor te doen. Heb je vragen of wil je meer advies over deze regeling, mail dan naar info@inchange-advies.nl  of via
telefoonnummer 06-21400982.

In het geval van een zzp-er dient deze zelf subsidie aan te vragen.
 

Leidinggevenden

Deze subsidie is ook beschikbaar gesteld voor alle leidinggevenden van 45-plussers. De rol van leidinggevende is van groot belang. Als leidinggevende dien je voldoende bewust te zijn van je eigen belang en ben je verantwoordelijk voor het creëren van een veilige stimulerende omgeving voor werknemers. Ook mag je meedenken over de langere termijn loopbaan van je team of werknemer. 

Hoe ziet deze training eruit?
Binnen deze training komen er verschillende zaken aan bod. Zoals je rol als leidinggevende, kennis over algemene belemmeringen die werknemers hebben / ervaren en hoe hiermee om te gaan, inzicht in persoonlijke belemmeringen en hoe deze op te lossen en bijvoorbeeld gesprekstechnieken- en vaardigheden. Jij als leidinggevende wordt er beter op toegerust om het gesprek met de werknemer aan te gaan over de ontwikkeling van diens loopbaan op lange termijn. Door hierop zicht te krijgen weet jij als leidinggevende werknemers te motiveren en een wendbaardere positie te geven op de arbeidsmarkt. Naast het persoonlijk trainen is er ook een mogelijkheid tot training in groepsverband. Mogelijk hebben jij of collega leidinggevenden interesse in deze training? Neem dan gerust contact op. 
 

Werkgevers

Naast dat werknemers of leidinggevenden zich kunnen aanmelden voor dit traject kunt u als werkgever ook uw werknemer(s) of leidinggevenden aansporen tot deelname. Het Ontwikkeladvies is open voor iedere werkende van 45 jaar of ouder die aan eerdergenoemde eisen voldoet. Werknemers kunnen met of zonder medeweten van hun werkgevers gebruikmaken van het Ontwikkeladvies. Desalniettemin gaan tal van werkgevers actief aan de slag om het Ontwikkeladvies te promoten onder hun werknemers. Zij doen dit bijvoorbeeld door zelf loopbaanadviseurs te benaderen of door hun medewerkers actief op het Ontwikkeladvies te wijzen. Ook vakbonden en beroepsverenigingen kunnen een dergelijke aanpak kiezen.

Heeft u interesse? En wilt u mogelijk 45 plussers uit uw eigen organisatie aanmelden voor dit traject? 
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via info@inchange-advies.nl of via telefoonnummer 06-21400982.

 

Quote Client

'Jill is een betrokken en vaardige coach. Ze geeft goede feedback en door diverse methoden krijg je inzicht in je eigen handelen en denken. Dit levert waardevolle inzichten op waar je echt iets mee kan. Ze heeft veel geduld, kan goed luisteren en is positief kritisch en denkt mee. Ik vind haar vooral sterk in out-of-the-box denken, omdat je zo op meer mogelijkheden stuit dan gedacht.'